Choď na obsah Choď na menu
 


Druhy vín

26. 5. 2009

Druhy vín

 

 

Pod názvom víno si obyčajne predstavíme skvasenú a vyčistenú hroznovú šťavu. Víno však možno robiť z každého ovocia, ktoré obsahuje cukor, teda z jabĺk, hrušiek, ríbezlí, čerešní, ďalej z lesných plodín, ako sú šípky, čučoriedky, černice či maliny. Takého víno nazývame ovocné víno.

 

Dobrou starostlivosťou a odbornou prípravou môžeme získať z ovocia veľmi chutné víno, ktoré svojou kvalitou niekedy dokonca predstihuje aj klasické hroznové víno.

 

Ovocné vína sa konzumujú nielen ako nápoje, ale používajú sa aj v domácnosti na prípravu rozličných jedál a nápojov. U nás používanie ovocných vín v domácnosti nie je až natoľko rozšírené, ako v iných štátoch, kde sa takéto vína v značnej miere používajú na prípravu rôznych polievok, omáčok k múčnikom, do čaju alebo prevarené s cukrom a príslušným korením aj proti niektorým chorobám, prípadne aj inak upravené.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.